Tacos med köttfärs i pitabröd med guacamole och bönor

Introduktion och förberedelse

Tacos med köttfärs i pitabröd med guacamole och bönor.

En variant på fylld tacos fast med pitabröd istället för tortillabröd eller tacoskal - här med fräst köttfärs, guacamole, majs, rödlök, sallad, tomat och bönor.

Ett slags köttfärspita med inspiration från Mexico.

Tips

  • Du kan baka egna pitabröd eller köpa färdiga - köp då frysta pitabröd. Vill du laga samma rätt fast med panerad fisk så blir det också gott.
  • Man kan ha texmex-tillbehör eller mexikanska såser och tillbehör till - här har jag skrivit om mexikansk streetfood med hemgjorda majstortillas och annat gott som passar.
  • Andra förslag som passar i pitabröden är hemgjord chilisås eller Sriracha, jalapenos, tomatsalsa Pico de Gallo, mangosalsa, majs, riven ost med mera.
  • Gott till är även en koriandersås.

4 portioner tacos, 2 pita var

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 400 gram köttfärs eller strimlad biff
  • 1 påse tacokrydda
  • 1 burk röda bönor
  • 1 rödlök
  • 2 tomater
  • 1 burk majs
  • 30 gram Isbergssallad (valfritt)
  • 2 tärnade tomater
  • 0,5 strimlad rödlök
  • 1 burk tomatsalsa i tex mex stil, alternativt en burk tomatkross med 2 cm hackad chilifrukt (uppkokt)
  • 8 pitabröd
  • Guacamole avokadoröra: 2 avokados
  • 1 röd paprika
  • 2 msk citronsaft
  • 2 dl gräddfil

Tillagning

  1. Stek köttfärsen i smör, olja eller margarin i ca 10 minuter. Krydda med tacokrydda.
  2. Avokadoröra: Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Skär i bitar, lägg i en skål och mosa med en gaffel. Blanda i finhackad paprika, citron och gräddfil. Smaka av med salt och peppar.
  3. Gör i ordning hackad lök, skivad tomat, majs, salsa, sallad samt skölj bönorna.
  4. Duka fram alltihop på fat och i skålar.
  5. Värm pitabröden i ugnen på 175 grader i ca 7 minuter. Lägg upp i en kökshandduk i en brödkorg och servera med tillbehören.
  6. Låt alla fylla bröden som de vill med köttfärs, bönor, guacamole och så vidare.
E-mail
Medel: 3.5 (4 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 622 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-02-22