Örtsmör med färsk koriander och lime

Introduktion och förberedelse

Rör ihop ett gott krydd- eller örtsmör med färsk koriander och frisk smak av lime.

Gott till grillad fisk som lax, skaldjur, havskräftor och räkor. Kan också användas att gratinera skaldjur som musslor, kräftor, havskräftor och pilgrimsmusslor.

Vill du ha snygga bitar så rullar du in lime- och koriandersmöret i smörpapper. Forma en rulle och lägg i kylen. Sedan kan du skära snygga skivor att lägga på maten.

Överkurs är att smälta smöret lite med en gasbrännare precis vid servering så det smälter och rinner ner lite över det du serverar smöret på.

Du kan också forma smöret till bollar, valfri form eller packa i små portionsformar.

Kan förberedas i god tid

Håller någon vecka i kylen om det är inslaget i plastfolie eller i lufttät burk.

Annars funkar det utmärkt att frysa in smöret portionsvis som är smidigt att ta fram i de portioner man behöver till grillen.

4 portioner örtsmör med färsk koriander

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 75 gram smör
  • 0,5 dl hackad koriander
  • 3 msk hackad gräslök
  • 2 msk limesaft
  • 1 tsk worcestersås
  • 1 krm vitpeppar
  • Ev. salt
  • Ev. ett ark smörpapper

Tillagning

  1. Låt smöret bli rumsvarmt.
  2. Hacka koriander och gräslök. Blanda allt i en bunke.
  3. Nu kan du använda smöret men godast blir det om det får stå några timmar.
  4. Vill du ha snygga bitar så lägger du upp smöret på ett smörpapper. Forma en rulle och lägg i kylen. Sedan kan du skära snygga skivor att lägga på maten.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 146 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-09-08