Tonfisksallad med fetaost
Introduktion och förberedelse
En matig variant av grekisk sallad med tonfisk, fetaost, kokt kall potatis, oliver, tomater, paprika, rödlök med mera är gott, nyttigt och enkelt att laga.
Serveringsförslag
Passar till lunch, förrätt, buffé, som tillbehör till ex. grillat eller att ta med på picknicken.
Varianter
- Klicka gärna i några msk majonnäs om du gillar det. Då får salladen en extra rund smak.
- En lyxig variant kan du laga med halstrad färsk tonfisk istället för den på burk.
Tillagning
- Skala och tärna potatisen i 2x2 cm stora bitar.
- Koka den mjuk i ca 15 minuter. Skölj kall.
- Förbered under tiden resten: Skölj och tärna tomater och gurka. Lägg i en stor skål.
- Skär fetaost i tärningar eller smula sönder med handen. Lägg i skålen.
- Häll av oliver och tillsätt dem.
- Skala och tärna rödlöken och tillsätt den.
- Skölj sallad och skär i bitar ca 2x2 cm eller riv för hand i småbitar. Lägg i skålen.
- Skölj och tärna paprika om du vill ha i det.
- Tillsätt potatis, tonfisk, olivolja, vinäger, svartpeppar, hackad bladpersilja samt majonnäs (valfritt) och blanda om.
- Servera den tonfisksalladen på fat, skål eller fördela i tallrikar. Ett gott bröd passar till ex. ljust lantbröd eller surdegsbröd.
Uppskattat näringsvärde per portion: 221 kcal