Zucchini och tagliatelle med räkor
Introduktion och förberedelse
Zucchini och tagliatelle med räkor, grädde, ärtor, vitlök, tryffelolja och parmesan.
Gott både till vardagsmiddag som till fest.
Välj MSC-märkta räkor.
Zucchini är det italienska namnet på engelskans squash.
Tillagning
- Börja koka vatten till pastan. Tillsätt olivolja och salt.
- Skölj och skär zucchini i så tunna avlånga skivor du kan. Använd gärna en mandolin. Skär sedan de tunna skivorna i 0,5 cm breda strimlor (i storleken likt tagliatelle). Sätt åt sidan.
- Pastasås: skala och pressa vitlöken.
- Fräs vitlöken i olivolja.
- Pudra över och rör ut vetemjöl.
- Tillsätt mjölken och vispa bort klumpa samt koka upp.
- Tillsätt grädde, fiskbuljongtärning, tryffelolja, salt, svartpeppar samt citronsaft. Låt koka på låg värme under tiden du kokar pasta och zucchini.
- Koka upp tagliatellen i pastavattnet. Tillsätt zucchinistrimlorna och koka pasta och zucchini i totalt ca 6 minuter. Smaka på pastan så den är färdigkokt.
- Tillsätt ärtorna till pastasåsen och koka upp.
- Tillsätt räkorna till pastasåsen och låt bli varmt. Smaka av såsen med salt, citron, tryffelolja och peppar.
- Häll av pastan och zucchinin. Vänd runt i pastasåsen eller servera sås och pasta för sig.
- Servera med riven ost och ev. ett gott bröd till att suga upp den såsen med.
Uppskattat näringsvärde per portion: 702 kcal