Bål med vodka och frukt
Introduktion och förberedelse
Bål med vodka och frukt som ananas, kiwi och lime samt bär som jordgubbar samt garnerade med citronmeliss.
En frisk och god vodka- och vinbål.
Tips
- Du kan tillsätt vodka efter tycke.
- Servera gärna med isbitar i bålet eller lägg i isbitar eller krossad is i glaset när du serverar. Det finns färdig is på påse att köpa som är smidigt till många.
Varianter
- Gör gärna ett alkoholfritt bål också till de som vill ha det. Då kan du ta alkolfritt vitt vin som Chardonnay och utesluta vodkan.
- Andra frukter som passar i är skivor av ekologisk apelsin, blodapelsin eller grapefrukt.
- Tärnad melon som vattenmelon, honungsmelon eller nätmelon.
- Delade kärnfria vindruvor - röda eller gröna.
- Tärnad nektarin, papaya, aprikos, plommon eller persika.
Val av skål
Blanda vodkabålen i en stor skål - bålskål, en stor glasbehållare med kran eller i flera kannor.
Tillagning
- Se till att vin, läsk och sprit är väl kylt.
- Skölj, rensa och skiva jordgubbarna. Lägg i en stor bålskål.
- Skala och skiva kiwin. Tillsätt kiwin.
- Skär ananasen i bitar. Lägg i skålen.
- Skölj och dela lime. Skär i skivor samt lägg i skålen.
- Häll i vin, fruktsoda och vodka. Blanda runt. Klart att servera.
- Garnera ev. med några blad mynta eller citronmeliss.
- Tillsätt gärna 10-20 isbitar också. Eller servera med isbitar eller krossad is i glasen.
Uppskattat näringsvärde per portion: 84 kcal