Strassburgare

Introduktion och förberedelse

Strassburgare är en spritsad kaka som kan doppas i choklad.

Degen också smaksättas med rivet apelsinskal - tvätta en ekologisk apelsin och riv det yttersta skalet fint och tillsätt till kakdegen.

Vidare kan man sätta ihop strassburgarna två och två med hallon eller jordgubbsmarmelad mellan. Sedan doppas ändarna i smält choklad.

25 st strassburgare

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 100 gram smör
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • Garnering: 200 gram smält blockchoklad

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugn.
  2. Låt fettet bli rumstempererat (du kan mikra kylskåpskallt fett).
  3. Vispa fett, florsocker och vaniljsocker till en jämn smet samt tillsätt potatismjöl och vetemjöl lite i sänder.
  4. Lägg upp en plåt med bakplåtspapper och spritsa degen med en bred tyll i den form du önskar, ringar, ringlade eller enligt fantasi.
  5. Grädda strassburgarna i tio minuter.
  6. Du kan garnera strassburgarna med att doppa ena änden i smält choklad eller pudra över florsocker.
E-mail
Medel: 3.4 (8 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 106 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-12-22