Ägghalvor fyllda med rökt renstek och äpple

Introduktion och förberedelse

Bjud på lite annorlunda ägghalvor fyllda med rökt renstek, pepparrot, Dijonsenap, äpple och färskost.

Rökt ren heter Suovas på Samiska och kan beställas hem på nätet eller beställ i köttdisken.

Serveringsförslag

Ägghalvorna passar till buffé och till det svenska smörgåsbordet vid påsk, midsommar och jul.

Portionsberäkning

Räkna två ägghalvor per portion.

Suovas är rökt renstek som med sin salta smak passar mycket bra på ägghalvor.
Suovas är rökt renstek som med sin salta smak passar mycket bra på ägghalvor.

3 portioner ägghalvor med renstek

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 30 gram rökt renstek eller suovas
  • 1 dl fint tärnat rött äpple
  • 1 tsk riven pepparrot från tub
  • 50 gram färskost
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk hackad gräslök

Tillagning

  1. Lägg ner äggen i kokande vatten och koka i 8 minuter.
  2. Spola äggen kalla. Skala dem och ta bort lite av botten och toppen så att de kan stå och dela äggen.
  3. Tärna renstek och äpple. Blanda med färskost och smaksätt med senap, salt och peppar. Tillsätt ev. några droppar vatten så att röran blir lös nog att blandas och skeda över äggen.
  4. Fördela rensteksröran på ägghalvorna och garnera med skuren gräslök och strimlat äpple. Tips är att ägga upp röran med två skedar man formar som ägg av röran med.
E-mail
Medel: 4.8 (8 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 129 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-03-31